Årets idrottsförening 2017

Över landet finns det massvis med idrottsföreningar som arbetar för att skapa en meningsfull fritid för andra. Att delta på en idrott är både en form av social utveckling, där man kan träffa nya vänner eller umgås med sina befintliga vänner, och en viktig del för hälsan och motionen. Föreningar lägger ner massvis med tid för att få allting att gå runt, med många timmar av frivilligt arbete. Det är sällan någon belönas ordentligt för det här arbetet, men ibland får någon förening den uppmärksamhet och bekräftelse de förtjänar.

Att slåss för andras skull är beundransvärt

Skellefteåklubben Soo Shim utsågs till Årets idrottsförening när Västerbottens idrottsförening delade ut sitt pris. Soo Shim har fått kämpa med att få deltagare till sina grupper som kan vara intresserade av något annat än idrott och fotboll, men idag ett tjugotal år senare är det en stabil förening. Det är viktigt att alla: barn, ungdomar och vuxna kan erbjudas något som de tycker om, även fast det inte hör till den mest vanliga sporten. Att föreningar arbetar hårt för att nå ut till de som annars kanske inte alls kommit i kontakt med sport är verkligen värt ett pris.

All heder åt idrottsledarna

Att driva en idrottsförening och vara ledare är mer än att hjälpa andra träna och bli bäst på något. Det är mentorskap, handledning, stöttning och att ge en lektion i det viktiga av att delta i en grupp. Idrottsledare är vana vid alla de här områdena, lika mycket som de är vana vid att ge första hjälpen om en fot trampat snett eller någon skrapat upp ett knä. Vid riktigt allvarliga skador finns det alltid professionell hjälp att få. Skulle en tand slås ut under något träningspass är tandreglering stockholm ett telefonsamtal borta för att fixa munnen igen.

Leave a Reply

mts_schema