Minigolf som idrott

Många ser minigolf som ett rent fritidsnöje men det många inte vet är att det faktiskt är en alldeles utmärkt form för motion. Detta är en motionsform som kan passa alla åldersgrupper och aktivitetsnivåer eftersom det sällan är långt att gå mellan banorna och dessutom brukar det vara ganska enkelt att gå där banorna finns. Denna form av motion kan även locka dem som inte känner sig lockade att motionera eftersom man inte tänker så mycket på just motion när man spelar utan man är mer inriktad på att få ett bra resultat på banan. Minigolf kan också spelas i lag och det spelar ingen roll hur stor grupp man är. En hel skolklass kan till exempel spela minigolf samtidigt.

Satsningar på minigolf som motion

Det finns flera ställen som satsar på att minigolfen ska bli mer populär, samt på att minigolfbanorna ska bli mer lättillgängliga. I Nybro tar man nya tag för minigolfen och man vill att denna form av idrott ska bli mer attraktiv. Även på andra ställen får ägare av minigolfbanor olika bidrag med mera för att kunna uppdatera sina banor och göra dem roligare att spela på. Det blir också mer och mer populärt att starta så kallade äventyrsminigolf. Här är banorna ofta större, och fler. Det innebär än mer motion att spela på dessa banor eftersom vissa hål på banorna ibland kan liknas vid hål på en riktig golfbana. Dessa banor är ofta än mer intressanta och kan locka än mer människor att spela och därmed få extra motion. Även om man inte direkt tänker på det görs alltså ekonomiska satsningar på just denna form av idrott.

Var kan man spela minigolf?

Om man vill spela minigolf är det ofta inte svårt att hitta ett ställe att spela på. minigolf stockholm finns till exempel på flera ställen som campingar, parker och flera andra platser där det är mycket folk i rörelse. Här finns även flera andra minigolfbanor i form av äventyrsgolf. Om man bor i södra Sverige kan man ofta hitta minigolfbanor på campingar. Det är ofta där banorna är som allra bäst underhållna. Ibland kan man också finna varianter av minigolf på olika tivoli och nöjesparker. Även i södra Sverige finns olika anläggningar där man kan spela äventyrsgolf och vissa av dessa anläggningar är mycket stora och ibland kan det vara flera kilometer att gå runt. Även i de norra delarna av Sverige finns det möjlighet att spela minigolf och även där är trenden att campingplatser är huvudsaklig ägare av golfbanorna.

Leave a Reply

mts_schema