Börja segla

Att segla är en stor hobby för många. Det tar en närmare naturen, ger en frihetskänsla och är dessutom hälsosamt både för kropp och själ. Det är aldrig för sent att börja syssla med den här idrotten, oavsett om man är ung eller gammal. Det är också charmen med segling, det passar alla. Oavsett om man väljer att segla för nöjes skull, eller om man vill tävla inom idrotten kräver det ett stort kunnande kring båtarna och hur de skall hanteras. När man tagit beslutet att börja segla har äventyret bara börjat. Innan man kan sätta igång och segla helt själv behöver man lära sig ett och annat. De kunskaper man till en början samlar på sig kommer underlätta all segling man gör i framtiden, och framför allt kommer man vara mer säker när man befinner sig ute till havs. Segling innebär både utmaningar och nöje, och man behöver kunna hantera båtarna för att inte förolyckas.

Utbilda dig inom segling

När man skall börja segla lönar det sig att gå en utbildning inom segling. Det går förstås att också lära sig själv, men det är betydligt mycket säkrare att låta kunniga personer lära dig det du absolut behöver veta. På en kurs inom segling får man lära sig allt man behöver från grunderna. Det allra bästa är att vända sig till Svenska Seglarförbundets hemsida, där kan man hitta tydliga register över vilka klubbar som ordnar kurser i segling. Seglarförbundet ordnar kurser för alla åldersgrupper, både barn, ungdomar och vuxna. Det behövs ingen förkunskap för att delta på en kurs, eftersom innehållet anpassas efter deltagarnas kunskapsnivå. På deras hemsida kan man också hitta andra kurser eller evenemang man kan ta del av om man är intresserad av segling. Kort sagt är det bra att delta på så många aktiviteter som möjligt så man får möjlighet att också lära sig så mycket som möjligt. Har man en vän som är en erfaren seglare är det också endast fördelaktigt att åka ut med denne för att se hur den personen hanterar sin segelbåt.

Viktig utrustning till din segelbåt

När man väl lärt sig att segla kan det hända att man väljer att investera i en egen segelbåt. Hitta ett förmånligt båtlån med Sambla. När man har sin segelbåt i hamn finns det en del saker man måste förse den med. När man är ute till havs kan man inte kliva av när som helst, och därför är det bra att förbereda sig med saker man kan tänkas behöva. Det allra viktigaste är att ha en flytväst. Det gäller både för nybörjare och erfarna seglare. Om man av någon anledning hamnar i vattnet hjälper den en orka hålla sig ovanför ytan. Andra saker som är bra att ha på sin segelbåt är ficklampa, brandsläckare och förbandslåda. Man skall också se till att ha åror och ett öskar. De kan komma väl till hands ifall vinden avtar och motorn inte fungerar, och om det börjar regna så båten tar in mycket vatten. Kom alltid ihåg att ha med din mobiltelefon eller utrusta båten med en radio så du kan kontakta sjöräddningen vid behov.

Leave a Reply

mts_schema